demir ilaçları şişmanlık yapar mı?

Hayır. Demir ilaçları iştahınızı arttıran veya kilo aldıracak kalori içeren ilaçlar değildir. Aslında demir ilaçları vücudunuzu değiştiren bir özelliğe sahip değildir. Demir vücudunuzun ihtiyacı olan şeydir. Demir eksikliğine bağlı kansızlığı olan hastalar aslında demir eksikliğini 6 aydan daha uzun bir süredir yaşıyordur. Bu sürede vücut kendini korumak için yavaşlamaya başlar. Vücut ağrıları ve kramplar olması bu nedenledir. Bu sürede yeterince hareket edemeyen kişi demir ilaçlarını aldığı zaman ihtiyacı olan demiri bulduğu için kendini iyi hissetmeye başlar. Demir ilacı alırken en büyük hata kan değeri yükseldiği halde hastaların hareket miktarını arttırmamalarıdır. Demir eksikliği nedeniyle iştahı normale geldiği halde az hareket etmeye devam etmesiyle kilo almaya başlayabilir. ayrıca kansızlığın düzelmesi için gereksiz yere bol kalorili yiyecekler yemesi de buna sebep olmaktadır. Bunu önlemek için kan değeri yükseldikten sonra hızlı yürüyüşler yapmaya başlamaktır. 2 günde bir yarım saat süreyle hızlı yürüyüş yapmak iyi olacaktır. ayrıca beyaz undan yapılan yiyecekler, kızarmış patates ve pirinçten uzak durulmalıdır. Bu önerilere uyulursa genelde kilo almadan demir eksikliği tedavi edilebilir.

demir ilaçları şişmanlık yapar mı?” üzerine 2 düşünce

  1. Merve

    Doktor bey ben ferro sanol duedonol kullanıyorum. Aynı zamanda diyet yapıyorum. Gece yatmadan önce içersem iştah açılması minimum seviyede olur diye söylendi. Gece içersem kilo yapar mı veya diyetime zararı olur mu?

    1. aneminet-admin Yazar

      demir ilaçları alanların iştahı açılabilir ama bunun nedeni iştahsızlığın düzelmesidir. demir ilacı alırken beyaz unlu yiyeceklerden uzaklaşırsanız kilo almadan kansızlığınızı düzeltebilirsiniz.

Bir cevap yazın